Afternoon Tea with the whole shebang !

Fantastiske gulerodscupcakes med cream cheese frosting

IMG_2578 IMG_2556

IMG_2592

Intet mindre end verdens bedste ! Det er, hvad disse gulerodscupcakes med lækker cream cheese frosting er. Fordi jeg ikke har prøvet nogen bedre opskrift end denne, må jeg simpelthen dele den her – den hemmelige ingrediens er drænet hakket ananas, som gør kagerne dejligt fugtige – helt uden at kagerne smager af ananas ! Jeg har ændret lidt i den oprindelige opskrift fra Sarahs Kager:

 

Gulerodscupcakes med cream cheese frosting (24 stk)

4 æg

2 dl smagsneutral olie

200 g sukker

50 g brun farin

1 dåse (ca. 500 g) finthakket ananas

1,5 tsk vaniljesukker / kornene fra 1,5 vaniljestang

250 g mel

2 tsk natron

2 tsk bagepulver

0,5 tsk salt

2 tsk kanel

0,25 tsk muskat

250 g revet gulerod

 

Frosting

100 g usaltet smør, blødt

225 g philadelphia original

350 g flormelis

1 tsk vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang

lidt revet citronskal fra en økologisk citron

Forvarm ovnen til 185 °C.

Pisk æg, sukker og brun farin sammen med en elpisker ved høj hastighed. Tilsæt olie under piskning ved lav hastighed. Pres ananassaften ud af ananasstykkerne over en si, hak dem fint i f.eks. en minihakker og vend dem i blandingen.

Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker/vaniljekorn, salt, kanel og muskat i æggeblandingen.

Riv gulerødderne på et rivejern og bland dem i.

Gør cupcakeformene klar og fyld dem ¾ op (papforme, som jeg har brugt, kan sættes direkte på en bageplade, papirforme kan sættes i en metalmuffinform).

Bag kagerne på varmluft ca. 15-20 minutter. Lad dem derefter køle fuldstændig af på en rist, når de er færdige (prøv med en strikkepind i midten af en cupcake – kommer den ren op, er cupcaken færdig).

Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og stil den i køleskabet, så den får en fastere konsistens. Dekorer de afkølede cupcakes inden servering og drys evt. med lidt krymmel som frysetørret hindbær.

MUMS og Velbekomme 🙂 !

Følg mig også på FACEBOOK eller INSTAGRAM

3

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Afternoon Tea with the whole shebang !