Fantastiske gulerodscupcakes med cream cheese frosting
Intet mindre end verdens bedste ! Det er, hvad disse gulerodscupcakes med lækker cream cheese frosting er. Fordi jeg ikke har prøvet nogen bedre opskrift end denne, må jeg simpelthen dele den her – den hemmelige ingrediens er drænet hakket ananas, som gør kagerne dejligt fugtige – helt uden at kagerne smager af ananas ! Jeg har ændret lidt i den oprindelige opskrift fra Sarahs Kager:
Gulerodscupcakes med cream cheese frosting (24 stk)
4 æg
2 dl smagsneutral olie
200 g sukker
50 g brun farin
1 dåse (ca. 500 g) finthakket ananas
1,5 tsk vaniljesukker / kornene fra 1,5 vaniljestang
250 g mel
2 tsk natron
2 tsk bagepulver
0,5 tsk salt
2 tsk kanel
0,25 tsk muskat
250 g revet gulerod
Frosting
100 g usaltet smør, blødt
225 g philadelphia original
350 g flormelis
1 tsk vaniljesukker eller korn fra en vaniljestang
lidt revet citronskal fra en økologisk citron
Forvarm ovnen til 185 °C.
Pisk æg, sukker og brun farin sammen med en elpisker ved høj hastighed. Tilsæt olie under piskning ved lav hastighed. Pres ananassaften ud af ananasstykkerne over en si, hak dem fint i f.eks. en minihakker og vend dem i blandingen.
Bland mel, bagepulver, natron, vaniljesukker/vaniljekorn, salt, kanel og muskat i æggeblandingen.
Riv gulerødderne på et rivejern og bland dem i.
Gør cupcakeformene klar og fyld dem ¾ op (papforme, som jeg har brugt, kan sættes direkte på en bageplade, papirforme kan sættes i en metalmuffinform).
Bag kagerne på varmluft ca. 15-20 minutter. Lad dem derefter køle fuldstændig af på en rist, når de er færdige (prøv med en strikkepind i midten af en cupcake – kommer den ren op, er cupcaken færdig).
Rør alle ingredienserne til frostingen sammen og stil den i køleskabet, så den får en fastere konsistens. Dekorer de afkølede cupcakes inden servering og drys evt. med lidt krymmel som frysetørret hindbær.
MUMS og Velbekomme 🙂 !
Ejjj, mums!